Picture
Marka araştırması bir markanın  koruma altında olup olmadığını anlamak için yapılır. Herkesin kullanımına açık veritabanlarından araştırma yapılmaktadır.

Türkiyede tescilli markaların araştırmasını yapmak veya bir markanın  tescilli olup olmadığını anlamak için Türk patent enstitüsünün sitesinden araştırma yapılmaktadır. 

Aşağıda bir marka araştırması yapmak için hangi adımları izlemeniz gerektiğini gösteren resimler vardır

Türk Patent Enstitüsü Ana Sayfası

Marka Araştırma Sayfası

Sınıflar

Türk Patent Enstitüsü bir markayı en fazla 45farklı sektörü temsil eden 45 farklı sınıfta koruma altına alabilir. 

Örneğin sigorta hizmetlerini sınıfını temsil eden 36. sınıfta koruma altında olan bir marka  müzik aletleri ve kutularını temsil eden 15. sınıfta koruma altında olmayabilir. 

Sınıflandırmalarla ilgili dökümana bu linkten ulaşabilirsiniz.

 
 
 
 
Picture
Brand Finance'nin 7. kez yaptığı Türkiyenin en değerli markaları araştırmasına göre Türk Telekom 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da birinci sırada yer aldı.

Türk Telekom'un marka değeri 2 milyar 380 milyon $ olarak tespit edildi. Türk Telekomu 2 milyar 121 milyon $ ile Akbank ve 2 milyar 61 milyon $ ile İş bankası takip etti

Ayrıca ilk 10'da 4 adet banka yer almaktadır




    Blog Hakkında

    Fikri Haklar konusunda meraklı insanlar için değerli olabilecek bilgileri paylaşmak adına bu blogda paylaşımlar yapıyoruz.

    [email protected] dan veya sosyal medyadan ulaşabilir, soru ve görüşlerinizi iletebilirsiniz. Sorularınızı cevaplamaktan memnuniyet duyarız

    Arşivimiz

    September 2013
    August 2013
    July 2013


UA-43147539-1